Notícies

Instal·lació de reg per degoteig aprofitant l’aigua dels pous

23 maig, 2023 | Corporatiu

Aquests dies, estan resultant sent durs per molts pagesos degut a la sequera, especialment pels regants que reguen a tesa. En molts casos, ben just hi ha suficient aigua com per a salvar la producció, posant en risc fins i tot, la supervivència dels arbres.

INSTAL·LACIÓ DE REG PER DEGOTEIG APROFITANT L’AIGUA DELS POUS
AJUDEM A COMBATRE LA SEQUERA

A un dels nostres clients del Pla d’Urgell  l’hi hem dissenyat i instal·lat el sistema de reg per degoteig en tres de les seves finques de pomeres que van d’una a dues hectàrees, en la quarta l’hi hem renovat el bombeig i l’hi hem modernitzat al sistema fotovoltaic amb 8 plaques solars.

 

En cada finca el client disposava d’un pou que hem aprofitat per a extreure l’aigua amb una bomba submergible de 2,2 kW, capaç d’extreure un cabal de 10.000 l/h.
La principal característica d’aquestes instal·lacions és la utilització d’un variador multitensió amb protecció IP65, el que es tradueix en el fet que no cal instal·lar un quadre de protecció.

Un altre avantatge d’aquest variador és que no requereix una sèrie completa de 14 plaques, podent treballar en aquest cas amb només 8 plaques.

Hem utilitzat les mànegues amb goters turbulents incorporats. A diferència dels goters autocompensants (els més habituals en la majoria d’instal·lacions), els turbulents no requereixen una pressió mínima per a treballar, i el cabal s’adapta a la pressió que és capaç d’aportar-nos la bomba. Així doncs, podem aprofitar les hores de menys insolació.

A les 8h del matí, el goter ens pot aportar 2 l/h, i el mateix goter a les 12h del migdia més de 4 l/h. Degut a aquesta característica, és imprescindible l’ús de comptadors de reg i més important, un programador de reg que ens permeti controlar el consum de l’aigua en litres.

Gràcies a tot el sistema instal·lat el client ha reduït el consum de l’aigua un 30% en comparació amb el reg a manta en condicions normals. Pot regar de forma efectiva utilitzant fins l’última gota dels seus pous. I el més important, podrà salvar la collita d’enguany.

Vols saber-ne més?

Posa’t en contacte amb nosaltres!

Notícies recents

Jornada Tècnica: Maximitza l’Eficiència del Teu Reg

Jornada Tècnica: Maximitza l’Eficiència del Teu Reg

Uneix-te a la nostra jornada tècnica sobre "Estratègies i eines per maximitzar l’eficiència del teu sistema de reg". Descobreix com dissenyar el sistema de reg òptim per al teu cultiu, aprofitar al màxim els programadors i aprofundeix en l'ús de les sondes i la...

Com preparar-se per a una nova temporada de reg

Com preparar-se per a una nova temporada de reg

Per aconseguir un rendiment òptim i una distribució uniforme de l'aigua a la teva parcel·la durant la campanya de reg, és essencial realitzar el manteniment preventiu de la teva instal·lació de reg abans de començar. Això ajudarà a evitar possibles danys i garantirà...

ca