Notícies

Instal·lació de reg per degoteig aprofitant l’aigua dels pous

23 maig, 2023 | Corporatiu

Aquests dies, estan resultant sent durs per molts pagesos degut a la sequera, especialment pels regants que reguen a tesa. En molts casos, ben just hi ha suficient aigua com per a salvar la producció, posant en risc fins i tot, la supervivència dels arbres.

INSTAL·LACIÓ DE REG PER DEGOTEIG APROFITANT L’AIGUA DELS POUS
AJUDEM A COMBATRE LA SEQUERA

A un dels nostres clients del Pla d’Urgell  l’hi hem dissenyat i instal·lat el sistema de reg per degoteig en tres de les seves finques de pomeres que van d’una a dues hectàrees, en la quarta l’hi hem renovat el bombeig i l’hi hem modernitzat al sistema fotovoltaic amb 8 plaques solars.

 

En cada finca el client disposava d’un pou que hem aprofitat per a extreure l’aigua amb una bomba submergible de 2,2 kW, capaç d’extreure un cabal de 10.000 l/h.
La principal característica d’aquestes instal·lacions és la utilització d’un variador multitensió amb protecció IP65, el que es tradueix en el fet que no cal instal·lar un quadre de protecció.

Un altre avantatge d’aquest variador és que no requereix una sèrie completa de 14 plaques, podent treballar en aquest cas amb només 8 plaques.

Hem utilitzat les mànegues amb goters turbulents incorporats. A diferència dels goters autocompensants (els més habituals en la majoria d’instal·lacions), els turbulents no requereixen una pressió mínima per a treballar, i el cabal s’adapta a la pressió que és capaç d’aportar-nos la bomba. Així doncs, podem aprofitar les hores de menys insolació.

A les 8h del matí, el goter ens pot aportar 2 l/h, i el mateix goter a les 12h del migdia més de 4 l/h. Degut a aquesta característica, és imprescindible l’ús de comptadors de reg i més important, un programador de reg que ens permeti controlar el consum de l’aigua en litres.

Gràcies a tot el sistema instal·lat el client ha reduït el consum de l’aigua un 30% en comparació amb el reg a manta en condicions normals. Pot regar de forma efectiva utilitzant fins l’última gota dels seus pous. I el més important, podrà salvar la collita d’enguany.

Vols saber-ne més?

Posa’t en contacte amb nosaltres!

Notícies recents

Subvencions per a Comunitats de Regants

Subvencions per a Comunitats de Regants

L’any passat es va aprovar un nou PERTE per impulsar la digitalització del cicle de l’aigua a través de l'ús de les noves tecnologies de la informació en tot el seu cicle integral per fer front al control i la correcta gestió de l’ús de l’aigua.   Els principals...

Decisions dràstiques davant la sequera

Decisions dràstiques davant la sequera

La situació excepcional de sequera que estem vivint aquest any continua obligant a prendre decisions dràstiques. El Canal de Segarra-Garrigues va tancar aquest cap de setmana i a partir d'ara s'obrirà només per mantenir els arbres fruiters i sota petició de cadascun...

Jornada tècnica a Sunyer feta

Jornada tècnica a Sunyer feta

El dilluns 24 d'abril vam participar en una jornada tècnica organitzada per l’Ajuntament de Sunyer. Els nostres companys del departament d'enginyeria van compartir la seva experiència: El David Moliner i el Roger Freixes van explicar el concepte del reg deficitari i...

ca