Actualitat

SANT JORDI: rosers i llibres – consells d’IRRIGA

22 abr., 2022 | Corporatiu

Aprofitant que avui és Sant Jordi – el dia de les roses i llibres, us volem donar uns consells de com cuidar els rosers als vostres jardins, i per si és del vostre interès com a lectura us recomanem: El dossier tècnic – Agricultura de precisió: aplicacions al reg. 

Per al cultiu correcte dels rosers, és important tenir en compte els següents aspectes:

 

 1. Poda

És important realitzar podes. El mes de març és el més adequat per dur a terme la poda del roser, un cop s’hagi  passat l’època freda i, especialment, les gelades. Sabràs que és el moment indicat per podar el roser quan els dies comencin a fer-se més llargs, les darreres setmanes de l’hivern. Alguns tipus de rosers es beneficien més de la poda al febrer i, si vius en un lloc de clima suau, també es poden podar més aviat. 

 

rosers, rosas, rosa, rosales, cultivo, cultiu, com cuidar els rosers, jardineria, reg, riego, regadiu, agricultor, pagesia, jardiner, jardinero

2. Adobat

Per a l’adobament del roser, s’utilitzen fertilitzants complexos, 10-10-10 (N-P-K), s’han d’aplicar a l’època de creixement, cada 4 setmanes, en forma de granulat. Durant l’època de calor, a l’estiu, convé fer servir fertilitzants amb menor concentració en nitrogen 6-12-6 (N-P-K). Una altra fórmula recomanada és 12-12-17-2 (N-P-K-Mg).

Una bona fertilització durant tota la campanya garanteix la floració fins a la tardor.

3. El reg

  • Els rosers necessiten molta aigua durant tota l’època vegetativa de març fins a l’octubre. Però millor regar només el sòl, ja que regar  les flors i les fulles, afavoreix l’aparició de fongs o altres malalties. S’ha d’aplicar el reg a peu de la planta, amb regadora o reg per degoteig.
     
  • És molt important evitar l’estancament d’aigua. Un excés d’aigua podrirà les arrels del roser fins al punt de matar-lo en lloc d’ajudar-lo a florir i a créixer. 
  • Si tenim un sòl molt sorrenc, la freqüència dels regs ha de ser més gran, mentre que si el sòl és més argilenc tendeix a retenir l’aigua en excés i els regs han de ser menys freqüents. 

     

  • Una bona forma de comprovar excés o manca de reg és tocar el terra amb la mà. Si notem  que les capes interiors estan seques és indicatiu que hem de regar.

A IRRIGA tenim tècnics especialitzats que us poden ajudar a dissenyar un reg per degoteig automàtic del vostre jardí o terrassa i així us podreu oblidar de les regadores.

 

4. Cal estar atent a possibles plagues.

En cas de detectar alguna malaltia, poseu-vos en contacte amb el vostre jardiner, ell us recomanarà el tractament a seguir.

 

Hala! i ara a gaudir de les vostres roses! I FELIÇ SANT JORDI!

 

Si teniu més preguntes, no dubteu en contactar amb nosaltres!

973 25 78 63 / info@irriga.es

Notícies recents

Gran promoció de Maig: INJECTOR DE FERTILITZANT HIDRÀULIC AMIAD

Gran promoció de Maig: INJECTOR DE FERTILITZANT HIDRÀULIC AMIAD

Activem una GRAN OFERTA!       INJECTOR DE FERTILITZANT HIDRÀULIC AMIAD (PER GRAVETAT)    només per 550€ / unitat   (*preu habitual de la botiga: 933,43€)   **preu sense IVA   ❗Oferta vàlida fins 31.05.2022 o fi d'existències!  ...

Reg antigelada (feta la xerrada a Sunyer!)

Reg antigelada (feta la xerrada a Sunyer!)

El dilluns 9 de maig vam participar en una jornada tècnica organitzada per l'Ajuntament de Sunyer. Sr. Joan Pallé, el nostre enginyer agrònom i gerent d'IRRIGA, va compartir la seva experiència i know-how del tema de protecció antigelada en fruiters.⁠   Va ser...

ca