Notícies

Decisions dràstiques davant la sequera

4 May, 2023 | Corporativo

La situació excepcional de sequera que estem vivint aquest any continua obligant a prendre decisions dràstiques. El Canal de Segarra-Garrigues va tancar aquest cap de setmana i a partir d’ara s’obrirà només per mantenir els arbres fruiters i sota petició de cadascun dels regants (trucant al número 973 502 020). També s’informarà del volum màxim que li correspon a cada regant.⁠

Aquesta mesura afecta a unes 7.300 hectàrees de les comarques de Garrigues, Noguera, Urgell, Segarra i Segrià, que cultiven uns 2.000 agricultors (més 50 000 ha de cultius del Canal d’Urgell).⁠

Davant d’aquesta situació, us aconsellem parlar amb algun agrònom especialitzat en fructicultura perquè us ajudi a gestionar adequadament la càrrega de fruita i calcular la dosi correcta de l’abonat, apropiades per aquestes noves condicions i la quantitat de l’aigua que disposeu.⁠

Us deixem també un enllaç d’una eina molt útil, on podeu rebre recomanacions de reg/reg deficitari en funció del tipus de l’arbre, sistema de reg i altres condicionants.⁠

A IRRIGA tenim l’equip propi d’enginyers agrònoms que us poden donar un cop de mà per millorar l’eficiència del vostre sistema de reg, en cas que ho necessiteu.⁠

Us podem ajudar amb alguna cosa més? Feu-nos-ho saber! Compteu amb nosaltres!⁠

Últimas noticias

Instal·lació de reg per degoteig aprofitant l’aigua dels pous

Instalación de riego por goteo aprovechando agua de los pozos

Aquests dies, estan resultant sent durs per molts pagesos degut a la sequera, especialment pels regants que reguen a tesa. En molts casos, ben just hi ha suficient aigua com per a salvar la producció, posant en risc fins i tot, la supervivència dels arbres....

Subvencions per a Comunitats de Regants

Subvencions per a Comunitats de Regants

L’any passat es va aprovar un nou PERTE per impulsar la digitalització del cicle de l’aigua a través de l'ús de les noves tecnologies de la informació en tot el seu cicle integral per fer front al control i la correcta gestió de l’ús de l’aigua.   Els principals...

Jornada tècnica a Sunyer feta

Jornada técnica en Sunyer hecha

El dilluns 24 d'abril vam participar en una jornada tècnica organitzada per l’Ajuntament de Sunyer. Els nostres companys del departament d'enginyeria van compartir la seva experiència: El David Moliner i el Roger Freixes van explicar el concepte del reg deficitari i...

es_ES