Notícies

Decisions dràstiques davant la sequera

4 maig, 2023 | Corporatiu

La situació excepcional de sequera que estem vivint aquest any continua obligant a prendre decisions dràstiques. El Canal de Segarra-Garrigues va tancar aquest cap de setmana i a partir d’ara s’obrirà només per mantenir els arbres fruiters i sota petició de cadascun dels regants (trucant al número 973 502 020). També s’informarà del volum màxim que li correspon a cada regant.⁠

Aquesta mesura afecta a unes 7.300 hectàrees de les comarques de Garrigues, Noguera, Urgell, Segarra i Segrià, que cultiven uns 2.000 agricultors (més 50 000 ha de cultius del Canal d’Urgell).⁠

Davant d’aquesta situació, us aconsellem parlar amb algun agrònom especialitzat en fructicultura perquè us ajudi a gestionar adequadament la càrrega de fruita i calcular la dosi correcta de l’abonat, apropiades per aquestes noves condicions i la quantitat de l’aigua que disposeu.⁠

Us deixem també un enllaç d’una eina molt útil, on podeu rebre recomanacions de reg/reg deficitari en funció del tipus de l’arbre, sistema de reg i altres condicionants.⁠

A IRRIGA tenim l’equip propi d’enginyers agrònoms que us poden donar un cop de mà per millorar l’eficiència del vostre sistema de reg, en cas que ho necessiteu.⁠

Us podem ajudar amb alguna cosa més? Feu-nos-ho saber! Compteu amb nosaltres!⁠

Notícies recents

Instal·lació de reg per degoteig aprofitant l’aigua dels pous

Instal·lació de reg per degoteig aprofitant l’aigua dels pous

Aquests dies, estan resultant sent durs per molts pagesos degut a la sequera, especialment pels regants que reguen a tesa. En molts casos, ben just hi ha suficient aigua com per a salvar la producció, posant en risc fins i tot, la supervivència dels arbres....

Subvencions per a Comunitats de Regants

Subvencions per a Comunitats de Regants

L’any passat es va aprovar un nou PERTE per impulsar la digitalització del cicle de l’aigua a través de l'ús de les noves tecnologies de la informació en tot el seu cicle integral per fer front al control i la correcta gestió de l’ús de l’aigua.   Els principals...

Jornada tècnica a Sunyer feta

Jornada tècnica a Sunyer feta

El dilluns 24 d'abril vam participar en una jornada tècnica organitzada per l’Ajuntament de Sunyer. Els nostres companys del departament d'enginyeria van compartir la seva experiència: El David Moliner i el Roger Freixes van explicar el concepte del reg deficitari i...

ca