Notícies

Reg en vinya

27 oct., 2022 | Corporatiu

Sabeu que Espanya és el tercer productor mundial i el segon exportador mundial de vi.

I Catalunya és la cinquena comunitat autònoma en superfície de vinya amb 55.118 hectàrees (5,77% del total)!

Ja veieu, el sector vitivinícola te un paper important a les nostres terres i, per tant, és crucial cuidar bé aquest cultiu i utilitzar el sistema de reg més adequat per millorar la qualitat del fruit i maximitzar-ne la producció.

reg en vinya, vi,

És cert, que el cultiu de vinya té una gran resistència a la sequera i l’estrès hídric. Però per obtenir un fruit de qualitat el reg és fonamental.

 

REG EN VINYA 

A IRRIGA, per la vinya, us recomanem sistemes de reg per degoteig amb una línia per fila de cultiu. Cada finca té les seves necessitats i peculiaritats que primer s’hauria d’estudiar i a posteriori preparar un disseny de reg amb tots els detalls tècnics. De totes formes, habitualment es fan servir els goters de 2.2l/h col·locats cada 60-100cm. Les manegues es poden enterrar o penjar – però això ja us explicarem amb un altre article.

 

És rellevant també, anar fent el seguiment del sistema, analitzar les dades obtingudes dels sensors instal·lats i optimitzar el seu ús en la gestió del reg en vinya, com a eina de suport a la decisió.

 

 

 

Vols saber-ne més?

 

 Contacta amb nosaltres!

 

tel 973 25 78 63

O vine a la nostra botiga de reg!

Ens trobaràs al P.I. Camí dels Frares a Lleida

 

 

Notícies recents

Com preparar-se per a una nova temporada de reg

Com preparar-se per a una nova temporada de reg

Per aconseguir un rendiment òptim i una distribució uniforme de l'aigua a la teva parcel·la durant la campanya de reg, és essencial realitzar el manteniment preventiu de la teva instal·lació de reg abans de començar. Això ajudarà a evitar possibles danys i garantirà...

La jornada tècnica a l’Albagés

La jornada tècnica a l’Albagés

Ahir vam celebrar amb èxit la jornada tècnica a l'Albagés, on el nostre enginyer agrònom el Jose Veiga va oferir una explicació exhaustiva sobre el reg per degoteig enterrat, desgranant els seus components i destacant la importància del disseny i la selecció dels...

ca