Notícies

Reg en figuera

17 oct., 2022 | Corporatiu

La figuera sempre s’ha tractat com un cultiu de secà, però sabies que s’havia demostrat que en cultius intensius amb reg la seva productivitat creix considerablement?

A continuació us expliquem una mica d’aquest cultiu i us donem uns punts claus per a un reg eficient.

reg en figuera, reg figuera, figues, figa, regadiu, sistemes de reg

La figuera és un cultiu típic mediterrani que no és gaire exigent en relació amb el tipus de sòl, però treu millors rendiments als sòls amb bon drenatge, amb elevat contingut en calci i un pH alcalí. Pot donar fruit a l’agost o setembre (unífer), o donar dues generacions de fruits: una al juny i una segona entre agost i setembre (bífer).

L’arbre de la figuera necessita dues èpoques especials de reg:

– abans de la recol·lecció (a l’abril o al maig) perquè prepari l’arbre per al seu desenvolupament vegetatiu i que a més acceleri la seva maduració;

– des de finals de juliol fins a finals d’agost per accelerar la maduració de les figues.

La figuera necessita una pluviometria de 600 – 700 mm/any, però una sequera excessivament perllongada podria provocar una parada vegetativa amb conseqüència una pèrdua de fructificació.

REG EN FIGUERA

Com ja hem comentat al principi d’aquest article, s’ha demostrat que en cultius intensius i amb les cures necessàries, els seus rendiments creixen considerablement.

A IRRIGA us podem recomanar per les figueres sistema de reg per degoteig amb una línia per fila de cultiu i goters d’1 – 2,3 l/h col·locats cada 50 o 100 cm, amb una o doble mànega, segons la densitat de plantació (per exemple, amb marc de plantació de 6×6 millor amb doble mànega).

Ala! Ara que ja us hem resolt la pregunta de com i quan s’ha de regar una figuera, és l’hora de posar-ho en marxa. A la nostra botiga de reg podeu trobar tots els materials necessaris per a la vostra instal·lació. I, si teniu dubtes, poseu-vos en contacte amb nosaltres! Els nostres enginyers us assessoraran i ajudaran a triar la millor solució pel vostre cas. Truqueu-nos al 973 25 78 63 o visiteu-nos a la nostra botiga! Estem al P.I. Camí dels Frares a Lleida!

 

VOLS SABER-NE MÉS?

CONTACTA AMB NOSALTRES!

 

 

Notícies recents

El sistema antigelada PULSAR

El sistema antigelada PULSAR

Voleu saber com funciona el sistema antigelada PULSAR?     La base és el sistema de microaspersió, però amb un afegit – incorpora un polsador. El seu objectiu és aconseguir més estalvi d'aigua. La presa de l'aigua la fem amb un emissor autocompensant (pot...

Encara existeix risc de les gelades!

Encara existeix risc de les gelades!

🌱☀️Ja s'olora la primavera! Però no baixeu la guàrdia que encara existeix el risc de gelades! Ho demostren les gràfiques 📉 dels nostres sensors-psicròmetres automàtics de la última nit. Encara que la temperatura seca no va baixar per sota de 10 graus, la humida estava...

ca