Notícies

Reg en figuera

17 oct., 2022 | Corporatiu

La figuera sempre s’ha tractat com un cultiu de secà, però sabies que s’havia demostrat que en cultius intensius amb reg la seva productivitat creix considerablement?

A continuació us expliquem una mica d’aquest cultiu i us donem uns punts claus per a un reg eficient.

reg en figuera, reg figuera, figues, figa, regadiu, sistemes de reg

La figuera és un cultiu típic mediterrani que no és gaire exigent en relació amb el tipus de sòl, però treu millors rendiments als sòls amb bon drenatge, amb elevat contingut en calci i un pH alcalí. Pot donar fruit a l’agost o setembre (unífer), o donar dues generacions de fruits: una al juny i una segona entre agost i setembre (bífer).

L’arbre de la figuera necessita dues èpoques especials de reg:

– abans de la recol·lecció (a l’abril o al maig) perquè prepari l’arbre per al seu desenvolupament vegetatiu i que a més acceleri la seva maduració;

– des de finals de juliol fins a finals d’agost per accelerar la maduració de les figues.

La figuera necessita una pluviometria de 600 – 700 mm/any, però una sequera excessivament perllongada podria provocar una parada vegetativa amb conseqüència una pèrdua de fructificació.

REG EN FIGUERA

Com ja hem comentat al principi d’aquest article, s’ha demostrat que en cultius intensius i amb les cures necessàries, els seus rendiments creixen considerablement.

A IRRIGA us podem recomanar per les figueres sistema de reg per degoteig amb una línia per fila de cultiu i goters d’1 – 2,3 l/h col·locats cada 50 o 100 cm, amb una o doble mànega, segons la densitat de plantació (per exemple, amb marc de plantació de 6×6 millor amb doble mànega).

Ala! Ara que ja us hem resolt la pregunta de com i quan s’ha de regar una figuera, és l’hora de posar-ho en marxa. A la nostra botiga de reg podeu trobar tots els materials necessaris per a la vostra instal·lació. I, si teniu dubtes, poseu-vos en contacte amb nosaltres! Els nostres enginyers us assessoraran i ajudaran a triar la millor solució pel vostre cas. Truqueu-nos al 973 25 78 63 o visiteu-nos a la nostra botiga! Estem al P.I. Camí dels Frares a Lleida!

 

VOLS SABER-NE MÉS?

CONTACTA AMB NOSALTRES!

 

 

Notícies recents

KIT de reg VACANCES

KIT de reg VACANCES

Marxes de vacances? No saps com pots cuidar les teves plantes durant la teva absència? Tenim una solució ideal! KIT DE REG VACANCES incorpora: un programador de piles, mànega, goters i altres accessoris. A més, tenim  2 opcions de connexió disponibles, en funció de...

Jornada Tècnica: Maximitza l’Eficiència del Teu Reg

Jornada Tècnica: Maximitza l’Eficiència del Teu Reg

Uneix-te a la nostra jornada tècnica sobre "Estratègies i eines per maximitzar l’eficiència del teu sistema de reg". Descobreix com dissenyar el sistema de reg òptim per al teu cultiu, aprofitar al màxim els programadors i aprofundeix en l'ús de les sondes i la...

ca