Notícies

Programadors en sistemes d’aspersió

27 abr., 2022 | Corporatiu

Ja has fet el primer pas  i has decidit d’instal·lar-te el sistema de reg per aspersió a la teva finca? Perfecte! Ara doncs t’espera la part més important i és la de  triar bé tots els components, com per exemple automatismes.

En el mercat pots trobar diverses opcions, trobar-ne la que més s’adeqüi a la teva necessitat és tota una feina. 

No et preocupis! A continuació t’ho expliquem amb més detall, per ajudar-te durant aquest procés.

1. Programadors que no requereixen de xarxa elèctrica per al seu funcionament.
Programadors econòmics a piles tipus 6LR61 normalment utilitzats en finques petites i sense accés a la xarxa elèctrica amb menys de 14 sectors.

Per aquest tipus de finques, on es busca una solució econòmica, aconsellem uns programadors a piles de 9V, que funcionen amb sistema “latch” per impulsos i a preus molt accessibles.

programadors, programador, aspersión, aspersió, reg per aspersió, riego por aspersión

Depenent també de l’ús i el pressupost, aquí podem destacar diferents opcions, des d’un programador més bàsic seqüencial (utilitzat sobretot en jardineria) que podem fer servir per a petits regs agrícoles, fins a programadors de piles, però desenvolupats expressament per a aspersió i que poden ser utilitzats fins a 14 sectors de reg, i inclús amb programa de fertilització.

És important saber:

– que amb aquest tipus d’instal·lacions, els solenoides elèctrics de control han d’estar a prop dels programadors, i el control a camp s’ha de fer a través de microtub de comandament .

– sempre és necessari fer servir piles alcalines i de qualitat tipus VARTA industrial 6LR61 9v (a la nostra botiga de reg de IRRIGA sempre les tenim en estoc!). Piles de baixa qualitat poden produir un mal funcionament al programador i el seu esgotament és ràpid.

Programadors amb bateria externa, fets per l’agricultura, usats en finques sense accés a la xarxa elèctrica, en finques on el client requereix un control a distància o vol tenir una gran fiabilitat, o necessita controls amb cablejat fins a vàlvula o via ràdio.

En funció del tipus de la font d’alimentació que vulguem fer, aquí s’hauria de destacar sobretot 2 models:

  • tipus “latch” amb acció mitjançant impulsos (similar als de piles) de baix consum
  • accionats per 12 Vcc (corrent continu).
    programadors, programador, aspersión,aspersió, programadors en sistemes d'aspersió, programadores en sistemas de aspersión, riego, reg, regadío, regadiu

    Permeten automatitzar la fertirrigació (diferents programes de reg i d’abonat),  el sistema de bombament, filtratge i a més a més, tenir el control a distància de tots els components.

    El comandament de vàlvules tant pot ser amb cablejat elèctric, amb microtub de comandament, com amb ràdio o a través de les noves xarxes de comunicació tipus modulació radio “LoRa”.

    És pot instal·lar un mòdem a l’equip amb una targeta Sim de dades, que permet gestionar i controlar el programador a través de mòbils, tauletes o PC’s.

2-Programadors en ubicacions on es disposa de xarxa elèctrica 220v .

 

Tenen les mateixes característiques que el tipus anterior, en lloc de tenir una bateria externa, disposen d’un transformador que s’endolla a la xarxa per passar de 220-12 vcc 

 

Els seus preus són similars a les versions de piles o 12 vcc.

 

 

En voleu tenir tots els detalls? Visiteu-nos a la nostra botiga de reg! El nostre equip tècnic us podrà aclarir qualsevol dubte!

 

 

 O ens podeu contactar via tel: 973 25 78 63 o e-mail: info@irriga.es

 

 

Notícies recents

KIT de reg VACANCES

KIT de reg VACANCES

Marxes de vacances? No saps com pots cuidar les teves plantes durant la teva absència? Tenim una solució ideal! KIT DE REG VACANCES incorpora: un programador de piles, mànega, goters i altres accessoris. A més, tenim  2 opcions de connexió disponibles, en funció de...

Jornada Tècnica: Maximitza l’Eficiència del Teu Reg

Jornada Tècnica: Maximitza l’Eficiència del Teu Reg

Uneix-te a la nostra jornada tècnica sobre "Estratègies i eines per maximitzar l’eficiència del teu sistema de reg". Descobreix com dissenyar el sistema de reg òptim per al teu cultiu, aprofitar al màxim els programadors i aprofundeix en l'ús de les sondes i la...

ca