Actualitat

Programadors en sistemes d’aspersió

27 abr., 2022 | Corporatiu

Ja has fet el primer pas  i has decidit d’instal·lar-te el sistema de reg per aspersió a la teva finca? Perfecte! Ara doncs t’espera la part més important i és la de  triar bé tots els components, com per exemple automatismes.

En el mercat pots trobar diverses opcions, trobar-ne la que més s’adeqüi a la teva necessitat és tota una feina. 

No et preocupis! A continuació t’ho expliquem amb més detall, per ajudar-te durant aquest procés.

1. Programadors que no requereixen de xarxa elèctrica per al seu funcionament.
Programadors econòmics a piles tipus 6LR61 normalment utilitzats en finques petites i sense accés a la xarxa elèctrica amb menys de 14 sectors.

Per aquest tipus de finques, on es busca una solució econòmica, aconsellem uns programadors a piles de 9V, que funcionen amb sistema “latch” per impulsos i a preus molt accessibles.

programadors, programador, aspersión, aspersió, reg per aspersió, riego por aspersión

Depenent també de l’ús i el pressupost, aquí podem destacar diferents opcions, des d’un programador més bàsic seqüencial (utilitzat sobretot en jardineria) que podem fer servir per a petits regs agrícoles, fins a programadors de piles, però desenvolupats expressament per a aspersió i que poden ser utilitzats fins a 14 sectors de reg, i inclús amb programa de fertilització.

És important saber:

– que amb aquest tipus d’instal·lacions, els solenoides elèctrics de control han d’estar a prop dels programadors, i el control a camp s’ha de fer a través de microtub de comandament .

– sempre és necessari fer servir piles alcalines i de qualitat tipus VARTA industrial 6LR61 9v (a la nostra botiga de reg de IRRIGA sempre les tenim en estoc!). Piles de baixa qualitat poden produir un mal funcionament al programador i el seu esgotament és ràpid.

Programadors amb bateria externa, fets per l’agricultura, usats en finques sense accés a la xarxa elèctrica, en finques on el client requereix un control a distància o vol tenir una gran fiabilitat, o necessita controls amb cablejat fins a vàlvula o via ràdio.

En funció del tipus de la font d’alimentació que vulguem fer, aquí s’hauria de destacar sobretot 2 models:

  • tipus “latch” amb acció mitjançant impulsos (similar als de piles) de baix consum
  • accionats per 12 Vcc (corrent continu).
    programadors, programador, aspersión,aspersió, programadors en sistemes d'aspersió, programadores en sistemas de aspersión, riego, reg, regadío, regadiu

    Permeten automatitzar la fertirrigació (diferents programes de reg i d’abonat),  el sistema de bombament, filtratge i a més a més, tenir el control a distància de tots els components.

    El comandament de vàlvules tant pot ser amb cablejat elèctric, amb microtub de comandament, com amb ràdio o a través de les noves xarxes de comunicació tipus modulació radio “LoRa”.

    És pot instal·lar un mòdem a l’equip amb una targeta Sim de dades, que permet gestionar i controlar el programador a través de mòbils, tauletes o PC’s.

2-Programadors en ubicacions on es disposa de xarxa elèctrica 220v .

 

Tenen les mateixes característiques que el tipus anterior, en lloc de tenir una bateria externa, disposen d’un transformador que s’endolla a la xarxa per passar de 220-12 vcc 

 

Els seus preus són similars a les versions de piles o 12 vcc.

 

 

En voleu tenir tots els detalls? Visiteu-nos a la nostra botiga de reg! El nostre equip tècnic us podrà aclarir qualsevol dubte!

 

 

 O ens podeu contactar via tel: 973 25 78 63 o e-mail: info@irriga.es

 

 

Notícies recents

Gran promoció de Maig: INJECTOR DE FERTILITZANT HIDRÀULIC AMIAD

Gran promoció de Maig: INJECTOR DE FERTILITZANT HIDRÀULIC AMIAD

Activem una GRAN OFERTA!       INJECTOR DE FERTILITZANT HIDRÀULIC AMIAD (PER GRAVETAT)    només per 550€ / unitat   (*preu habitual de la botiga: 933,43€)   **preu sense IVA   ❗Oferta vàlida fins 31.05.2022 o fi d'existències!  ...

Reg antigelada (feta la xerrada a Sunyer!)

Reg antigelada (feta la xerrada a Sunyer!)

El dilluns 9 de maig vam participar en una jornada tècnica organitzada per l'Ajuntament de Sunyer. Sr. Joan Pallé, el nostre enginyer agrònom i gerent d'IRRIGA, va compartir la seva experiència i know-how del tema de protecció antigelada en fruiters.⁠   Va ser...

ca