1. Quan he de posar en marxa el sistema antigel d'Irriga?
El funcionament previ a la gelada és necessari per tenir l’arbre preparat per a la primera capa de gel. Amb els sistemes d’antigelada amb Microaspersió o Pulsar la resposta és més lenta, per tant s’ha d’activar-los abans d’arribar a 0°C. En canvi, amb aspersió es pot retrasar l’inici, ja que la resposta és més ràpida. Per estimar més bé el moment de posada en marxa i optimitzar els resultats, també s’ha de tenir en compte uns altres factors, com:
– la corba de velocitat de disminució de temperatures
– humitat
– velocitat de vent.
2. És important la mida de la gota?
3. Fins a quina temperatura cobreix aquest sistema?
És una pregunta molt complexa perquè mai hi ha dues gelades iguals. La humitat i el vent són factors molt importants vist que són dues causes d’evaporació. La durada de baixes temperatures també influeix als resultats, però tenim experiència de què s’han protegit els cultius amb una bona gestió a -5°C.
4. En quins cultius es pot muntar el sistema antigel d'IRRIGA?
5. Existeixen maneres per evitar la congelació de les canonades i el microtub?
- el material de fabricació del microtub: el més eficient és la utilització dels que incorporen l’aïllant tèrmic i un gruix específic.
- La dimensió de les canonades que estan a l’aire lliure, doncs la velocitat de l’aigua ha de ser molt alta per tenir la mínima pèrdua de temperatura.
6. El sistema de reg antigel es pot utilitzar per a altres funcions?
Depèn del sistema instal·lat i la tipologia de la finca, però en molts casos són compatibles amb:
- Nutrició.
- Alguns tractaments fitosanitaris.
- Per obtenir uns resultats òptims en l’aplicació d’herbicides de preemergència es necessita humitat a terra, per aconseguir-la, es connecta el sistema una estona abans de l’aplicació.
- Per combatre els cops de calor, abaixar la temperatura en parcel·la i en el cultiu entre 10 a 15 graus.
- Amb poma: per millorar la coloració.
- Amb pera: per rentar la psila.
I més…