Notícies

Saps com protegir els teus cultius de les gelades?

18 nov., 2021 | Corporatiu

Encara que l’hivern és l’època de l’any amb més gelades, el problema arriba a la primavera. A l’hivern els fruiters resisteixen les gelades, ja que estan en parada vegetativa. Només en casos molt extrems les gelades poden arribar a matar els cultius. A la primavera molts arbres floreixen i és llavors quan les gelades aporten més risc per als agricultors. Les gelades maten les flors i per tant disminueixen considerablement la futura producció.
Com funciona el sistema antigel?

Mitjançant la baixa aplicació daigua de forma constant. Lobjectiu principal és recobrir la planta amb una fina capa de gel i mantenir-lo humit. Laigua en refredar desprèn calor que escalfa lambient i a més a més es manté a 0ºC fins que es congela tota. Daquesta manera es conserva el cultiu a baixa temperatura però sense arribar a la congelació.

Quan he de posar en marxa el sistema antigel?

A 2ºC i en cas de previsió de gelada però sha de tenir en compte què és necessari una hora de funcionament previ a la gelada i daquesta manera tenir larbre preparat per a la primera capa de gel. Com major humitat menor risc a baixes temperatures i menys pèrdues per evaporació tindrem.

Aplicacions i avantatges

– És un sistema de protecció per a fruiters de tots els tipus

– Control climàtic a les parcel·les

– Aplicacions foliars de fitosanitaris I fertilitzants

– Augmenta la productivitat de la parcel·la

– És un sistema molt rentable

– Fàcil dinstal·lar.

Vols saber-ne més? No dubtis en contactar amb nosaltres.

Notícies recents

El sistema antigelada PULSAR

El sistema antigelada PULSAR

Voleu saber com funciona el sistema antigelada PULSAR?     La base és el sistema de microaspersió, però amb un afegit – incorpora un polsador. El seu objectiu és aconseguir més estalvi d'aigua. La presa de l'aigua la fem amb un emissor autocompensant (pot...

Encara existeix risc de les gelades!

Encara existeix risc de les gelades!

🌱☀️Ja s'olora la primavera! Però no baixeu la guàrdia que encara existeix el risc de gelades! Ho demostren les gràfiques 📉 dels nostres sensors-psicròmetres automàtics de la última nit. Encara que la temperatura seca no va baixar per sota de 10 graus, la humida estava...

ca