Actualitat

Saps com protegir els teus cultius de les gelades?

18 nov., 2021 | Corporatiu

Encara que l’hivern és l’època de l’any amb més gelades, el problema arriba a la primavera. A l’hivern els fruiters resisteixen les gelades, ja que estan en parada vegetativa. Només en casos molt extrems les gelades poden arribar a matar els cultius. A la primavera molts arbres floreixen i és llavors quan les gelades aporten més risc per als agricultors. Les gelades maten les flors i per tant disminueixen considerablement la futura producció.
Com funciona el sistema antigel?

Mitjançant la baixa aplicació daigua de forma constant. Lobjectiu principal és recobrir la planta amb una fina capa de gel i mantenir-lo humit. Laigua en refredar desprèn calor que escalfa lambient i a més a més es manté a 0ºC fins que es congela tota. Daquesta manera es conserva el cultiu a baixa temperatura però sense arribar a la congelació.

Quan he de posar en marxa el sistema antigel?

A 2ºC i en cas de previsió de gelada però sha de tenir en compte què és necessari una hora de funcionament previ a la gelada i daquesta manera tenir larbre preparat per a la primera capa de gel. Com major humitat menor risc a baixes temperatures i menys pèrdues per evaporació tindrem.

Aplicacions i avantatges

– És un sistema de protecció per a fruiters de tots els tipus

– Control climàtic a les parcel·les

– Aplicacions foliars de fitosanitaris I fertilitzants

– Augmenta la productivitat de la parcel·la

– És un sistema molt rentable

– Fàcil dinstal·lar.

Vols saber-ne més? No dubtis en contactar amb nosaltres.

Notícies recents

Gran promoció de Maig: INJECTOR DE FERTILITZANT HIDRÀULIC AMIAD

Gran promoció de Maig: INJECTOR DE FERTILITZANT HIDRÀULIC AMIAD

Activem una GRAN OFERTA!       INJECTOR DE FERTILITZANT HIDRÀULIC AMIAD (PER GRAVETAT)    només per 550€ / unitat   (*preu habitual de la botiga: 933,43€)   **preu sense IVA   ❗Oferta vàlida fins 31.05.2022 o fi d'existències!  ...

Reg antigelada (feta la xerrada a Sunyer!)

Reg antigelada (feta la xerrada a Sunyer!)

El dilluns 9 de maig vam participar en una jornada tècnica organitzada per l'Ajuntament de Sunyer. Sr. Joan Pallé, el nostre enginyer agrònom i gerent d'IRRIGA, va compartir la seva experiència i know-how del tema de protecció antigelada en fruiters.⁠   Va ser...

ca