Notícies

Jornada tècnica en línia: Novetats tecnològiques en el cultiu de l’ametller

27 ag., 2021 | Interès general

Us informem d’una jornada organitzada per l’Ajuntament de Vilagrassa amb col·laboració amb IRTA. 

 

La jornada s’emmarca en el Firametlla de Vilagrassa. 

Enguany es va avançar la floració i les gelades tardanes van afectar a bona part dels ametllers. Amb el canvi climàtic, desconeixem si aquest fenomen es pot tornar a reproduir. L’elecció d’una varietat d’ametller de floració tardana, en moltes zones, tampoc ha estat garantia de no patir el risc. 

Davant aquesta situació, s’explicarà com minimitzar el risc de gelades tardanes, ja sigui contractant una assegurança i/o recorrent a varietats ultra-tardanes, i si ja hem plantat, utilitzar mecanismes més nous i que els departaments de R+D de les empreses posen a l’abast del sector. 

També s’exposarà l’impacte econòmic de les fluctuacions de preu de l’ametlla i de les gelades, en la producció d’un camp d’ametllers a l’Urgell. 

Jornada técnica en línia
Divendres, 17 de setembre de 2021
Hora: 10.00h
Inscripcions 

A través de RuralCat: Inscripcions 

 

Per a més informació: 

Oficina Comarcal de l’Urgell. 

Tel. 973 310 553 

A/e: aurgell.daam@gencat.cat 

EL PROGRAMA DE LA JORNADA

Notícies recents

Et convidem a la nostra ponència!

Et convidem a la nostra ponència!

Et convidem a la nostra ponència que tindrà lloc durant la fira de Sant Miquel! Els nostres enginyers faran 3 xerrades molt interessants!ASPECTES PRÀCTICS PER LA GESTIÓ DE LA SEQUERA: 17.00-17.15h: Transformació d'un reg a tesa a reg per degoteig: Experiències d'èxit...

Estarem a la fira de Sant Miquel!

Estarem a la fira de Sant Miquel!

Estarem a la fira de Sant Miquel!Vindràs a saludar-nos?   El sector agrícola és el més afectat davant les contundents mesures de restriccions d’aigua degut al greu descens de les reserves. A IRRIGA en som molt conscients de les dràstiques conseqüències d’aquesta...

Reg a distància

Reg a distància

REG A DISTÀNCIA explica'ns que necessites!  LA SOLUCIÓ ÉS REG INTEL·LIGENT Incorpora equipament com programadors, sondes etc que poden entre altres, automàticament calcular les necessitats hídriques del cultiu i proposar la dosis de reg necessari a través d’una...

ca