Notícies

Jornada tècnica en línia: Novetats tecnològiques en el cultiu de l’ametller

27 ag., 2021 | Interès general

Us informem d’una jornada organitzada per l’Ajuntament de Vilagrassa amb col·laboració amb IRTA. 

 

La jornada s’emmarca en el Firametlla de Vilagrassa. 

Enguany es va avançar la floració i les gelades tardanes van afectar a bona part dels ametllers. Amb el canvi climàtic, desconeixem si aquest fenomen es pot tornar a reproduir. L’elecció d’una varietat d’ametller de floració tardana, en moltes zones, tampoc ha estat garantia de no patir el risc. 

Davant aquesta situació, s’explicarà com minimitzar el risc de gelades tardanes, ja sigui contractant una assegurança i/o recorrent a varietats ultra-tardanes, i si ja hem plantat, utilitzar mecanismes més nous i que els departaments de R+D de les empreses posen a l’abast del sector. 

També s’exposarà l’impacte econòmic de les fluctuacions de preu de l’ametlla i de les gelades, en la producció d’un camp d’ametllers a l’Urgell. 

Jornada técnica en línia
Divendres, 17 de setembre de 2021
Hora: 10.00h
Inscripcions 

A través de RuralCat: Inscripcions 

 

Per a més informació: 

Oficina Comarcal de l’Urgell. 

Tel. 973 310 553 

A/e: aurgell.daam@gencat.cat 

EL PROGRAMA DE LA JORNADA

Notícies recents

Jornada Tècnica: Maximitza l’Eficiència del Teu Reg

Jornada Tècnica: Maximitza l’Eficiència del Teu Reg

Uneix-te a la nostra jornada tècnica sobre "Estratègies i eines per maximitzar l’eficiència del teu sistema de reg". Descobreix com dissenyar el sistema de reg òptim per al teu cultiu, aprofitar al màxim els programadors i aprofundeix en l'ús de les sondes i la...

Com preparar-se per a una nova temporada de reg

Com preparar-se per a una nova temporada de reg

Per aconseguir un rendiment òptim i una distribució uniforme de l'aigua a la teva parcel·la durant la campanya de reg, és essencial realitzar el manteniment preventiu de la teva instal·lació de reg abans de començar. Això ajudarà a evitar possibles danys i garantirà...

ca