Actualitat

Jornada tècnica en línia: Novetats tecnològiques en el cultiu de l’ametller

27 ag., 2021 | Interès general

Us informem d’una jornada organitzada per l’Ajuntament de Vilagrassa amb col·laboració amb IRTA. 

 

La jornada s’emmarca en el Firametlla de Vilagrassa. 

Enguany es va avançar la floració i les gelades tardanes van afectar a bona part dels ametllers. Amb el canvi climàtic, desconeixem si aquest fenomen es pot tornar a reproduir. L’elecció d’una varietat d’ametller de floració tardana, en moltes zones, tampoc ha estat garantia de no patir el risc. 

Davant aquesta situació, s’explicarà com minimitzar el risc de gelades tardanes, ja sigui contractant una assegurança i/o recorrent a varietats ultra-tardanes, i si ja hem plantat, utilitzar mecanismes més nous i que els departaments de R+D de les empreses posen a l’abast del sector. 

També s’exposarà l’impacte econòmic de les fluctuacions de preu de l’ametlla i de les gelades, en la producció d’un camp d’ametllers a l’Urgell. 

Jornada técnica en línia
Divendres, 17 de setembre de 2021
Hora: 10.00h
Inscripcions 

A través de RuralCat: Inscripcions 

 

Per a més informació: 

Oficina Comarcal de l’Urgell. 

Tel. 973 310 553 

A/e: aurgell.daam@gencat.cat 

EL PROGRAMA DE LA JORNADA

Notícies recents

Manteniment de reg abans de l’hivern

Manteniment de reg abans de l’hivern

Com cada any, abans de l’hivern i les primeres gelades, és molt important fer “un ritual” de l’apagat del teu sistema de reg a fi d’evitar possibles danys. És essencial fer-ho bé, perquè l’aigua restant es pot congelar i trencar les canonades.    Algunes...

Ja tenim aquí el nou catàleg tardor hivern!

Ja tenim aquí el nou catàleg tardor hivern!

El catàleg nou de la cadena88 ja està disponible! No et perdis les novetats i ofertes!Calefactors, estufes, aspiradors, accessoris per fer l'ordre a casa, cuidado personal, productes per la cuina, bany i molt més.... fes una ullada!

Vindràs a saludar-nos a la fira de Sant Miquel?

Vindràs a saludar-nos a la fira de Sant Miquel?

Aquest any tindrem 2 estands:a on us informarem sobre les nostres novetats com IRRIGA Control per digitalitzar les vostres finques, avantatges dels bombeigs solars, diferents solucions per crear un sistema de reg eficient amb uns capçals apropiats... i més! a on us...

ca