Actualitat

Sabies que… els majors rendiments dels cultius s’obtenen en regadiu?

11 ag., 2021 | Interès general

Les eficiències del reg depenen de la manera d’aplicar l’aigua. Cada tipus té els seus avantatges. A la foto podeu veure una comparació de valors aproximats i mitjanes dels anys 2003-2006, comparant regs en cultiu semblant. Per què hi ha tanta diferència?

 

Reg per manta (inundació)

L’aigua es distribueix per la superfície del terreny per gravetat, de forma que el cabal de reg disminueix al llarg de l’extensió per infiltració del terreny. La seva eficiència es considera del 60% per una elevada pèrdua d’aigua per evaporació.

Reg per aspersió

tècnica de reg en forma de pluja a través d’una xarxa de canonades. Aquest tipus de reg, ben dissenyat, calculat i instal·lat, permet una distribució uniforme per tota la superfície. L’evaporació directa de l’aigua és molt més reduïda.

Reg per degoteig

un sistema de reg localitzat que consisteix en canonades amb degoters inserits que expulsen l’aigua gota a gota, just al peu de la planta. Aquest sistema és el que més aigua estalvia i es manté un nivell d’humitat en el sòl constant, sense entollament. Òptim aprofitament de l’aigua i els nutrients del cultiu.

Resumint, canviant el reg de manta per a un sistema de reg (per aspersió o degoteig) es pot reduir el consum d’aigua com a mínim el 30%, millorant l’eficiència del sistema d’una forma important i aconseguir un gran estalvi econòmic.

 

Per millorar més l’eficiència, addicionalment es pot:

– Reduir l’evaporació evitant els regs de migdia

– Utilitzar el reg per aspersió per sota de la copa dels arbres

Optimitzar el temps de reg amb la quantitat correcta i evitar el reg excessiu.

Voleu saber-ne més? Contacteu amb nosaltres sense cap compromís.

Notícies recents

Manteniment de reg abans de l’hivern

Manteniment de reg abans de l’hivern

Com cada any, abans de l’hivern i les primeres gelades, és molt important fer “un ritual” de l’apagat del teu sistema de reg a fi d’evitar possibles danys. És essencial fer-ho bé, perquè l’aigua restant es pot congelar i trencar les canonades.    Algunes...

Ja tenim aquí el nou catàleg tardor hivern!

Ja tenim aquí el nou catàleg tardor hivern!

El catàleg nou de la cadena88 ja està disponible! No et perdis les novetats i ofertes!Calefactors, estufes, aspiradors, accessoris per fer l'ordre a casa, cuidado personal, productes per la cuina, bany i molt més.... fes una ullada!

Vindràs a saludar-nos a la fira de Sant Miquel?

Vindràs a saludar-nos a la fira de Sant Miquel?

Aquest any tindrem 2 estands:a on us informarem sobre les nostres novetats com IRRIGA Control per digitalitzar les vostres finques, avantatges dels bombeigs solars, diferents solucions per crear un sistema de reg eficient amb uns capçals apropiats... i més! a on us...

ca